In Flames

In Flames

In Flames grundades 1990 av Jesper Strömblad, Johan Larsson och Glenn Ljungström, och hade således tre medlemmar från början. Gruppen spelade in sin demolåt och skickade den till skivbolaget Wrong Again Records som gillade demon. De skrev ett skivkontrakt med bandet så fort de hade hört dem. Eftersom de bara var tre i bandet fick de hyra in folk till sina spelningar, men tröttnade på detta och senare gick Anders Fridén och Björn Gelotte med i In Flames istället. 

De började att skriva på sitt nya album The Jester Race som släpptes 1996. The Jester Race blev en väldigt stor framgång och plattan sålde mycket bra över hela världen. Bandet fick göra några spelningar i Europa, men 1997 bestämde sig både Johan Larsson och Glenn Ljungström för att hoppa av, vilket medförde svårigheter med att spela in det nya albumet, Whoracle. De kvarstående bandmedlemmarna fick hjälp av de goda vännerna Peter Iwers och Niclas Engelin att få albumet färdigt. 

Turnerade med Megadeth 

I början av 2008 genomförde In Flames sina första egna spelningar som huvudband, i St Petersburg och Moskva i Ryssland. De gav även ut sitt tionde album 1 april, A Sense of Purpose. In Flames släppte några singlar från det albumet 5 mars, låtarna The Mirrors’s Truth och Alias. Under våren genomfördes en turné i Nordamerika som hette “Gigantour” med Megadeth och en rad andra storband där även In Flames var med, och i början av sommaren spelade bandet på Gröna Lund i Stockholm. 

Åren 2009–2010 

I början av 2009 var In Flames på turné i Japan, Sydamerika och Australien. Jesper Strömblad som var gitarrist i bandet, stod över från den turnén på grund av att han skulle ta itu med sina alkoholproblem. Den tidigare bandmedlemmen Niclas Engelin tog över som vikarierande gitarrist. 2010 meddelade Jesper Strömblad att han lämnade In Flames helt, för att en gång för alla kunna göra något åt sina alkoholproblem. Under de kommande turnéer så hoppade Niclas Engelin in igen som gitarrist. 

Siren Charms 2014–2016 

Den 6 augusti meddelade In Flames att de skulle börja skriva sitt elfte album och de sa även att det albumet skulle släppas tidig vår 2014. 6 juni släpptes deras nya singel Rusted Nail från Siren Charms, det kommande albumet, på Spotify för de nordiska länderna, och 13 juni blev låten tillgänglig i hela välden. Albumet släpptes 5 september 2014. I november 2015 meddelade tyvärr Daniel Svensson att han slutade som trummis, efter 17 år bakom trummorna med In Flames. 

2018 och framåt för In Flames 

Redan i slutet på 2017 så meddelade bandet att de skulle vara med på “Borgholm brinner 2018”. Det är en tvådagars metal/hårdrocksfestival på Öland. Nästan alla biljetter till denna festival var slutsålda så det var extremt många som ville se In Flames och de andra banden. I slutet på 2018 så meddelade In Flames att bandet skulle släppa ett nytt album 2019. 14 december släppte de en singel, I Am Above, från det kommande albumet. Albumet The Mask kom som utlovat 2019. 

Priser och utmärkelser 

In Flames har fått en hel del priser genom sina år som aktiva. De har bland annat fått Regeringens exportpris år 2006. Bandet har också fått tre grammisar för bästa hårdrocksband, och två av deras skivor har fått samma utmärkelse, “Come Clarity” 2006 och “A Sense Of Purpose” från 2008. Än så länge verkar det som att killarna tänker fortsätta, och vi får hoppas på många fler år tillsammans med In Flames. 

adminy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *